Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Six Fags, a New Orleansi vidámpark

         Six Flags, az elhagyatott vidámpark

 

         New Orleansban, az 510-es út közelében található Six Flags, a monumentális, elhagyatott vidámpark. A vidámparkot 2000. május 20.-án nyitották meg. Six Flags 2005 nyarának végéig működött. Ekkor történt a több mint kétezer áldozatot követelő Katrina hurrikán. Ez a hurrikán hatalmas károkat okozott az egész városban és a vidámparkban is. Six Flags megrongálódott és egy része víz alá is került.

        A park neve a megnyitáskor Jazzland volt és az Alfa Smartparks működtette. A hat hullámvasúttal rendelkező vidámpark nagy népszerűségre tett szert. 2003-ban vette fel a Six Flags New Orleans nevet, és ekkor megkapta legújabb hullámvasútjait t Texasból, a nevük Batman: The Ride és The Jester volt, az utóbbi Texasból érkezett.

        Az újonnan tervezett vízi vidámparkot 2005 augusztus végén átadták volna, ha nem szólt volna közbe a Katarina hurrikán. Így a vízi vidémparkot soha,senki nem használhatta. A park utoljáta 2005. augusztus 21-én működött.

       Augusztus eleje után, már csak hétvégéken működött a vidámpark, mivel New Orleansban akkor már elkezdődött a tanév. Így a park augusztus 27-étől 28-ig nyitva kellett volna legyen, a nyitást törölték a közeledő vihar miatt.

       A vihar óriási károkat okozott a parkban, és az alacsonyabban fekvő vidékeket víz árasztotta el. Így járt a vidámpark is. A park szivattyúi a vihar során károsodtak, így csak honapokkal később tudták kiszivattyúzni a sós tengervizet, ami (mivel sós, maró volt) jelentős károkat okozott.

      Kárbecslések szerint a park kb. 80 százaléka károsodott, a legtöbb javíthatatlanul. A sós víz pedig összemarta a fából készült játékokat, vidámparki elemeket. A vihart egyedül a Batman:The Ride hullámvasút élte túl, magasságának köszönhetően.

      2006-ban a működtető kijelentette, hogy nem javítassák meg a parkot. Viszont a polgármester ragaszkodott a park újjáépítéséhez. A kár meghaladta a 32 millió dollárt, a kifizetett biztosítási pénz viszont csak 11,5 millió dollár volt.

      Az is hátráltatta az újjáindítást,hogy a park már nem hozhatott akkora hasznot, mint fénykorában. Az is probléma volt, hogy a vidámpar kelet New Orleansban volt, ahol többnyire szegényebb emberek laktak,így kevesen engedhették meg maguknak a vidámpark használatát.

      2006-ban kiürítették a még valamit érő tárgyakat a parkból: a Batman:The Ride hullámvasutat Texasba szállították, leszerelték a kamerákat, világító elemeket és a park hatalmas logóját is. Ez a park végleges bezárását jelentette.

       2009-ben úgy gondolták, hogy megnyitják a park egy részét, és a bevételből fokozatosan felújítják azt, de ezt az ötletet is elvetették. Ezután a Nickelodeon vízi parkot próbált működtedni, de a siker kevés volt.

       2011-ben felmerült egy erőmű, vagy egy Pláza építése. 2012-ben a város zöld utat adott a Plázának, nevezetesen a Jazzland Outlet Mallnak. A város több filmes produkciónak kiadta a parkot.

       Így még maradt némi esély hogy a park helyén valami újjáéledhet.

 

KÉPEK A GALÉRIÁBAN!!!

LINK:

https://szellemvaros.eoldal.hu/fenykepek/six-flags--az-elhagyatott-vidampark/